Almenerne

Mohammad El-Khatib fortæller om, hvordan det er at bo i et udskældt ghettoområde - og elske det

from Almenerne | Published 4/13/2021

Mohammad El-Khatib er dansk statsborger, taler dansk og er dansklærer. I Danmark er han født, der har han hjemme. Men han bor på Motalavej i Korsør, et boligområde der står på (ghetto)listen over udsatte boligområder. Ja, og så står der Mohammad på hans CV. 

Mohammad er glad for at bo på Motalavej, fællesskabet er stærkt og naboskabet godt. Men han er træt af stigmatiseringen og ‘os og dem’ retorikken. Både i forhold til hans boligområde og hans person. For ham, giver samtalen der har afsæt i noget konstruktivt, meget mere mening. Mohammad fortæller om påvirkningskraften og vigtigheden af positiv formidling.Podcasten er produceret af Martha Winther.

Om Podcasten

Vidste du, at der i Danmark er over 500.000 almene boliger? Disse boliger huser 1 million mennesker, altså en sjettedel af Danmarks befolkning, og de er spredt over alle landets kommuner. ‘Almenerne’-podcasten er en portrætserie af mennesker, der bor i almene boliger på tværs af Danmark, alder og etnicitet. Podcasten dyrker den levende samtale med og mellem mennesker, der har noget på hjerte med det formål at belyse den almene boligsektors fineste opgave: at favne alle mennesker. Unge, der skal flytte hjemme fra for første gang, ældre og børnefamilier – samt dem med særlige eller akutte boligbehov – kan få en almen bolig. Den almene boligsektor er altså socialt forpligtet og udmærker sig ved at være drevet nonprofit og på beboerdemokratiske principper - med andre ord: et solidt fundament for menneskelig diversitet og et blomstrende fællesskab. Dem, der udgør det fællesskab, er ‘Almenerne’. Podcasten er sponsoreret af danmarkbolig.dk